Humani, ujedinjeni učenici Mlekarske škole pomažu malom Mihajlu

24. decembar 2021. 12:00 Društvo Pirot Plus Online

Povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika učenici i zaposleni Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za lečenje Mihajla Stamenkova iz Pirota. 

Danas su, tim povodom na Trgu u centru grada prodavali pekarske i konditorke proizvode kako bi prikupili i dodatne dobrovoljne novčane priloge od zainteresovanih sugrađana. 

Kako je rekla Maja Manić, profesorka i koordinatorka Djačkog parlameta, pored ove akcije u maloprodajnim objektima Mlekarske škole u gradu i u holu same škole postavljene su kutije za dobrovoljne priloge. 

Katarina Jovanović, učenica škole i član parlameta rekla je da su se gradjani odazvali akciji u velikom broju, te da samo zajedno, pomagajući drugima, možemo biti jači. 

Ovo je samo nastavak lepe prakse kroz koju učenici i zaposleni Mlekarske škole, u skladu sa svojim mogućnostima, pomažu licima kojima je ova pomoć najpotrebnija. U planu Učeničkog parlamenta je i nastavak humanitarnih aktivnosti kroz različite aktivnosti i u narednom periodu.

 

Mihajlo Stamenković je dečak koji boluje od Dišenove mišićne distrofije i za čije lečenje potrebno je sakupiti oko 400 000 evra.