Hotel Stadion i umetnička dela nekadašnjeg "Prvog maja" ostaju pirotski! Novi vlasnik Grad Pirot, cena 25 miliona dinara!

25. novembar 2021. 19:52 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Branimir Živković, vlasnik privatne firme "Kengur"  javio nam je večeras da je danas u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, Gradska uprava Pirot kupila, iz stečaja, Hotel Stadion i umetnička dela nekadašnje Industrije  "Prvi maj".

*Saša Jovanović, načelnik Gradske uprave, predstavnik Grada Pirota pre početka licitacije

Ukupna  vrednost je 25 miliona dinara.

U vreme kada sam odlučivao o kupovini  dela Industrije Prvog maja, razgovarao sam sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, da ove vrednosti ostanu u Pirotu i da bi bilo poražavajuće da ih kupi neko van Pirota.Time se zaokružuje da Stadion, umetnička dela, Muzej, Izložbeni paviljon budu pirotske.
Za Prvi maj vezuju me emocije, moji roditelji su stvarali Prvi maj i meni se ovom kupovinom  ostvarila životna želja.
Inače, Preduzeće Kengur ima Ugovor sa Agencijom o čuvanju umetničkih dela od propadanja, što je značajno doprinelo realizaciji gradonačelnikove i moje ideje o tome da umetnička dela posebno ostanu u vlasnistvu Grada, rekao je Živković

*Ideja Baneta Živkovića i Vladana Vasića, da značajna umetnička dela ostanu u Pirotu, konačno ostvarena!

Podsećamo Preduzeće "Kengur" kupilo je, 2018. godine, takođe iz stečaja industrijski kompleks i poslovno socijalno zdravstveni kompleks kao i ekonomske objekte za tov svinja i čuvanje koka nosilja

„Kengur“ novi vlasnik imovine IO “Prvi maj“ Pirot

Na sajtu Agencije objavljeno je da je da su u sklopu  hotela "Stadion", koji je površine od 1.175 kvadrata, restoran, letnja bašta i nekoliko pomoćnih objekata.
Imovina bivše fabrike kupljena je po početnoj ceni na javnom nadmetanju.