Hotel Pirot prodat za 114 miliona dinara

26. oktobar 2012. 14:15 Privreda Pirot Plus Online

Na Sednici Odbora poverilaca UTP Srbija u stečaju, koja je održana danas članovi odbora prihvatili su ponudu firme S&V Drilling mine services doo, koja je u postupku neposredne pogodbe za paket imovine koja obuhvata Hotel Pirot, ski lift – žičaru na lokaciji Dobri Do, kao I drugo poljoprivredno I šumsko zemljište, opremu i poslovni inventar ponudila 114 miliona dinara . Jasmina Stojanović, predsednica Odbora poverilaca kaže da je odluka bila jednoglasna

- Prema saznanju kojim raspolažem, oko 80 odsto od 114 miliona biće iskorišćeno za namirenje obaveza prema radnicima, tako da će odredjeni iznos biti iskorišćen i za namirenje ostalih poverilaca, kaže Stojanovićeva

Procenjena vrednost imovine iznosila je blizu 300 miliona dinara.

Kompanija S&V Drilling

S&V Drilling je privatna kompanija, osnovana 2005.god. Vlasnik je Stanimir Stiv Lazarević , jedna od vodećih ličnosti u industriji bušenja u Australiji, Indoneziji, Evropi-Srbiji. Od osnivanja, kompanija je uglavnom izvodila radove bušenja na području Srbije za poznate svetske kompanije koje se bave geološkim istraživanjima na pomenutim prostorima.

S&V Drilling svoju dominaciju na tržištu rada zasniva na visokom nivou kvaliteta radova (dinamika, procenat jezgra), dobrom poznavanju situacije u zemlji i svetu u ovoj branši, kao i politikom cena izvođenja radova.

Stanimir Stiv Lazarević od 1973. god. radi na izvođenju istražnih radova ispod zemlje u više rudnika po Australiji. Od 1980. god. preko 13 godina radi kao instruktor za nacionalne bušače u Freeportu, Indonezija. Od 1998. god. do 2005. god. kada osniva svoju kompaniju vodio je poslove istražnih radova u zemljama Evrope.

Sedište firme je u Pirotu, gde je i polazna tačka za obavljanje radova širom Srbije/Balkana.