Hor velikog srca i predstava "Rudolf"

30. novembar 2012. 11:43 Kultura Pirot Plus Online

Dečiji hor Doma kulture realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture projekat pod nazivom “Hor velikog srca”. Prema rečima Anite Pejčić, dirigenta hora, reč je o nastavku projekta “Pevajmo zajedno” koji ima za cilj uključenje decu sa smetajama u razvoju u kulturna dešavanja u gradu.

-U saradnji sa Ministarstvom kulture započeli smo 2009. godine osnivanje inkluzivnog dečijeg gradskog hora pri Domu kulture. Realizovali smo projekat “Pevajmo zajedno” i ovaj projekat “Hor velikog srca” ustvari je nastavak tog projekta. Hor okuplja decu iz svih osnovnih škola u gradu i decu iz škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost”. Svake godine uključuje se sve veći broj dece, i interesvoanje od strane roditelja i učenika je zapaženo. Dvorana doma kulture puna je kada god prikazujemo priredbe i organizujemo koncerte - kaže Pejčićeva.

Pejčićeva kaže da će i ove godine biti prikazana predstava “Rudolf” kao dramski prikaz istoimenog crtanog filma, koja se prošle godine izuzetno dopala publici.U relaizaciju ovog projekta uključeni su koordinator Doma kulture Miško Ćirić, defektolog Radmila Malinović, igrane delove radi koreograf Doma kulture Siniša Jovanović - Baćan a za horske delove zadužena je diplomirani muzički pedagog Anita Pejčić.