Greške skupo koštale Piroćance. Ekipa Dragana Perišića zaslužila bod! A penal za goste?!

25. april 2021. 20:00 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije

29. kolo

Lazarevac: Kolubara - Radnički Pirot   2:1   (1:0)

Radnički : Dokić, Petrov, Dojkić, Ivanović, Mančic, Tolić, Milenković (Petrović), Milošević (Gajić), Djordjievski (Apostolović), Vlaović (ilić), Kukolj (CHINDONGO Leonard). 

Rezerve: Mihailović Despot, Mijalković Dimitrije, Gajić Nikola, Apostolović Andreja, Chindongo Leonard, Milikić Mirko, Kostić Aleksandar, Jakovljević Andrej, Petrović Strahinja, Kukolj Đorđe, Ilić Milan.

Strelci: 1:0 Marko Simić (37. minut), 2:0 Dejan Đenić (68. minut), 2:1 Miloš Kukolj (71. minut).

SUDIJA: DALIBOR MANOJLOVIĆ, KNJAŽEVAC. Pomoćne sudije: Miloš Milićević i Nemanja Todorović.

 Radnički  je odigrao dobro. Favorit i kandidat za Super ligu nije nadvisio pirotski tim, ali je lako, poklon golovima u 37. i  68.minutu vodio sa 2:0.

Kukolj je samo 3 minuta posle drugog gola smanjio na 2:1.

Prisutni kažu da je arbitar u dva navrata u prvom i drugom poluvremenu, mogao ili morao, da dosudi penal za Radnički.

Večeras smo dobili poruku od Dragana Perišića, šefa Stručnog štaba Radničkog. Komentarisao je ključne detalje sa utakmice.

Do 38. min. igrala se ravnopravna utakmica bez puno opasnih šansi za gol.

Ekipa Kolubare je imala jednu opasnu situaciju iz prekida posle udarca glavom kapitena domaće ekipe Vasiljevića koju je Dokić dobrom intervencijom poslao loptu u korner, dok je ekipa Radnickog imala opasnu situaciju kada je kapiten Tolic po osvojenoj lopti na polovini protivnika spojio Milosevica sa golmanom domace ekipe i ostace dilema da li je ekipa Radnickog ostecena za penal u toj situaciji.

U 38. min. ekipa Kolubare je povela posle loše procene situacije Ivanovića koji je pokušao da vrati loptu golmanu Dokiću, ali je to bio kratak pas i njegovu nameru je ispatio Simić koji je stigao pre do lopte i poslao je u praznu mrežu.

Ulaskom u igru Petrovića i Apostolovića Radnički je uspostavio ravnotežu u igri i Apostolović je u 57. min. imao izglednu situaciju po levoj strani ali nije uspeo da se izbori za šut usled dobre intervencije odbrane Kolubare.

U 62. min. još jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Kolubare pošto je lopta udarila Lončara u ruku, ali se ni ovog puta nije oglasio sudija meča.

U 68. min. Kolubara je povela 2-0. Odličnu akciju je izveo Janković po desnoj strani i posle oštrog centaršuta po zemlji Djenić je pokazao svoj kvalitet i sa druge stative postigao gol.

Nije se predavao Radnički i u 71. min. smanjio na 2-1 posle odlične saradnje Apostolovića i Miloševića na levoj stranu koji je video slobodnog Kukolja ne desnoj strani koji se sjajno snašao u 16-cu protivnika tako sto se izborio za poziciju za sut i levom nogom poslao loptu u gol nemocnog golmana Stanivukovica

Do kraja meča nije bilo izglednih šansi za postizanje gola i ekipa Kolubare je uspela da sučuva stečenu prednost do kraja.