Granična policija i Carina na Gradini opremljene najsavremenijom tehnologijom. Uz kontinuiranu obuku kadrova rezultati ne izostaju

09. jul 2021. 11:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

Jučerašnji razgovor sa nadležnima na Graničnom prelazu Gradina iskoristili smo da pitamo kakva je tehnička opremljenost na prelazu, ali i o kadrovskoj strukturi posebno ako se zna da je ljudski faktor u ovom poslu možda i najznačajniji.

Godinama unazad odeljenje Granične policije na Gradini najbolja je stanica u Upravi granične policije, kaže major Dragan Novaković, vd komandir Granične policije na graničnom prelazu Gradina

Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže velike napore na edukaciji i kontinuiranom usavršavanju kadrova. Gradina raspolaže najsavremenijom tehnologijom i opremom koja se koristi u obavljanju graničnih poslova. Ljudski faktor je ipak presudan, kaže Novaković. 

Saša Zarkov, šef na Graničnom prelazu za putnički saobraćaj, kaže da se svi poslovi obavljaju u saradnji sa graničnom policijom. I carinici imaju svu potrebnu opremu koja omogućava da se naš granični prelaz uvek nađe u vrhu kada je količina zaplenjene robe u pitanju.

Na Graničnom prelazu Gradina i danas su velike gužve. Izlazi se u 6 kolona, a zadržavanja su oko 2 sata

Trenutno stanje na graničnim prelazima - Kamere AMSS LINK