Gradska uprava, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na lokalu, donirala motocikl Suzuki Saobraćajnoj policiji Pirot

20. jul 2021. 14:01 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Saradnja Gradske uprave i Policijske uprave Pirot, u cilju unapređenje bezbednosti saobraćaja odvija se u kontinuitetu, čulo se danas između ostalog prilikom primopredaje motora Suzuki west storm sa svom pratećom opremom Saobraćajnoj policiji PU Pirot od strane GU. 

Primopredaja je obavljena između Saše Popovića, načelnika Saobraćajne policije PU Pirot i Miloša Colića, zamenika gradonačelnika Grada Pirota.

Motocikl je nabavljen iz sredstava koja se vraćaju lokalu od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje, rekao je tom prilikom zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

Sredstvima u iznosu od oko 10 miliona dinara, što je 30 odsto ukupno nalaćenih kazni na godišnjem nivou, raspolaže Savet za bezbednost saobraćaja grada Pirota. Ta sredstva koriste se za unapređenje saobraćajne infrastrukture, edukacije, izardu promotivnog materijala, ovakve i slične donacije, a sve u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja i unapređenju rada organa koji su zaduženi za ovu oblast. Danas doniramo motocikla sa svom pratećom opremom Saobraćajnoj policiji PU Pirot, čija je vrednost 1.155.000 dinara, rekao je Colić.

Predstavnici Policijske uprave nisu bili ovlašćeni da daju bilo kakve izjave.