Gradska uprava Pirot dodelila 12 novih stipendija

05. april 2019. 13:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas je organizovana dodela studentskih stipendija. Na Konkursu Grada Pirota za stipendiranje studenata ove godine odabrano je 12 novih studenata koji će dobijati gradsku stipendiju.

Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, rekla je ovom prilikom da svake godine od Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale u Pirotu, traže spisak deficitarnih zanimanja na osnovu kojeg raspisuju konkurs za nove stipendiste. Ove godine je bilo pet zanimanja: diplomirani inženjer tehnologije, profesor matematike, doktor veterine, diplomirani inženjer elektrotehnike i diplomirani farmaceut.

Pored izdvajanja za stipendije Grad Pirot izdvaja milion ipo dinara za jednokratnu studentsku pomoć.

Gradonačelnik Vladan Vasić je poželeo novim korisnicima stipendije uspšeno školovanje i zaposlenje u našem gradu. Vasić je dodao da se pokazalo dobrom praksom uvođenje jednokratne pomoći studentima i stipendije i da su od 2012. godine do danas podelili oko 140 stipendija.

Iznos stipendije je 9.000 dinara. Studenti će stipendiju primati deset meseci.

Kada je u pitanju jednokratna novčana pomoć za studente od uvođenja ove mere Grad Pirot je podelio 778 pomoći u ukupnom iznosu od sedam miliona dinara, rekao je gradonačelnik Vladan Vasić.