Gradonačelnik Vladan Vasić: Slava grada postala je simbol uređenih ulica, parkova, modernih škola, uspešnih poslodavaca, sportskih objekata, pobeda...

28. avgust 2019. 13:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Grad Pirot obeležava svoju slavu Veliku Gospojinu. Tim povodom, po tradiciji, gradonačelnik Vladan Vasić je sugrađanima uputio čestitiku.

Vasić je rekao da je velika čast što je obnovljena slava grada i što je Velika Gospojina zaštitinica grada Pirota. Poželeo je svima zdravlje i mirne dane, a deci koja uskoro polaze u školu srećan početak školske godine.

Ovom prilikom gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da Pirot svake godine napreduje i da uvek imamo čime da se pohvalimo kada pravimo preseke povodom značajnih datuma.

Prema programu obeležavanja gradske slave liturgija u Hramu Uspenija Presvete Bogorodice u Tijabari počinje u 8.30 časova. Svetu arhijerejsku liturgiju će služiti njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Gospodin Arsenije. Litije će prema zgradi Gradske uprave Pirot krenuti u 11.00 časova, a po dolasku ispred Gradske uprave biće obavljeno rezanje slavskog kolača i održan prigodan kulturno - umetnički program.