Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 24.05.2019. | objavio Plusonline

0

Gradonačelnik Vladan Vasić primio učesnike Međunarodnog kongresa urgentne medicine

Od 23. do 25. maja Pirot je domaćin petog Međunarodnog kongresa Društva lekara urgentne medicine Srbije, koji zajednički organizuju DLUMS i Centar za hitnu medicinsku pomoć Sofija iz Bugarske.

Predstavnike Organizacionog odbora kongresa i učesnike danas je u svom kabinetu primio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

U izjavi za medije gradonačelnik Vasić se zahvalio organizatorima što se kongres održava u Pirotu i istakao da im je zdravstvo veoma bitno i žele da građani budu zdravstveno bezbedni. U tom cilju nastoje da osavremene i poboljšajju uslove rada medicinskim radnicima, u planu je obnova Bolnice, kao i izgradnja nove zgrade Hitne pomoći.

Robert Lič, potpredsednik i član Evropskog udruženja urgentne medicine, rekao je, pored ostalog, da je srpsko Udruženje urgentne medicine član evropskog udruženja i žele da podrže i sarađuju sa srpskim udruženjem jer je ono primer za druga nacionalna udruženja lekara urgentne medicine na Balkanu.

Saša Ignjatijević, predsednik Društva lekara urgentne medicine Srbije, je zahvalio na toploj dobrodošlici građanima Pirota i naveo da se DLUM Srbije polako širi i okuplja članove iz gotovo svih krajeva Srbije.

Kongres je okupio 250 učesnika i 46 predavača iz zemlje i inostranstva. Učesnici  imaju priliku da tokom trajanja kongresa u Pirotu razmene iskustva i upoznaju se sa najnovijim dostignućima u oblasti urgentne medicine.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline