Gradonačelnik Vladan Vasić predstavljao sve gradove i opštine u Srbiji na panel diskusiji "Strateški pravci jačanja lokalne samouprave u Republici Srbiji"

08. decembar 2021. 15:44 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na panel diskusiji "Strateški pravci jačanja lokalne samouprave u Republici Srbiji", koja je održana u okviru 49. Generalne skupštine Stalne konferencije gradova i opština, učestvovao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Sve gradove i opštine u Srbiji na panelu je predstavljao gradonačelnik Vasić, što je veliko priznanje za Pirot.

Ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave predstavnik je bio Saša Mogić, ispred Delegacije Evropske unije Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju, a ispred Stalne konferencije gradova i opština je nastupio generalni sekretar Đorđe Staničić.

Na ovoj panel diskusiji gradonačelnik Vasić je izneo ideje o unapređenju rada lokalnih samouprava u Srbiji, ali je govorio i o najvećim izazovima koje imaju lokalne samouprave. Govorio je o kvalitetu kadrova u JLS, o strategijama i planovima razvoja, o zaradama zaposlenih u lokalnoj samoupravi, o budžetima, kapitalnim projektima i svemu onome što čini život jedne kvalitetne lokalne samouprave. Izneo je i primere dobre prakse iz Pirota koji su i Pirot izdvojili iz reda prosečnih lokalnih samouprava.

*Saopštenje i foto: Gradska uprava Pirot