Gradonačelnik Vladan Vasić predstavio 20 najznačajnijih projekata za period 2024. - 2028. godine. Među njima osnivanje fakulteta, pronalazak strateškog partnera za Tigar ad i povratak vojske

31. maj 2024. 15:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Velikoj sali Gradske uprave Pirot predstavljeno je 20 ključnih projekata koji će se realizovati u periodu od 2024. - 2028. godine.

O značaju projekata i načinu realizacije govorio je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Projekti su predstavljeni kroz nekoliko oblasti.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da je mnogo projekata planirano, neki su u toku, a za ovu priliku izabrali su 20 najvažnijih koji će nastaviti da menjaju lice Pirota.

Na početku su predstavljeni strateški prijekti - osnivanje fakulteta u gradu, nalaženje strateškog partnera za Tigar ad i povratak vojske u Pirot.

Kada je osnivanje fakulteta u pitanju, Vasić je rekao da je senat Univerziteta u Nišu podržao njihovo nastojanje i podržava otvaranje novih fakulteta u okviru Univerziteta. Zalagaće se da sedište tog fakultetea bude u Pirotu, jer Pirot ima te kapacitete, poručio je Vasić.

Kada je reč o Tigru ad, ova kompanija je strateški bitna za razvoj grada i trudiće se da pronađu strateškog partnera, rekao je Vasić i dodao da su u razgovorima i sa Ministarstvom privrede.

Što se tiče vojske, gradonačelnik Vladan Vasić ističe da je siguran da će se vojska vratiti u Pirot, s obzirom da je tu lepa i moderna kasarna, povratak vojske je ravan dolasku jedne fabrike.

Link ka održanoj prezentaciji:

https://www.canva.com/design/DAGFsaVOwfM/qqxGjEjzvI1oBu85KSQPEw/view?utm_content=DAGFsaVOwfM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor