Gradonačelnik Pirota i direktor Vodovoda tradicionalno posetili Porodilište. Prva beba u 2022. godini dečak

02. januar 2022. 13:11 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Po tradiciji gradonačelnik Vladan Vasić i direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i ovog 2. januara posetili su Porodilište Opšte bolnice Pirot.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da neguju tradiciju posećivanja Porodilišta i darivanja novorođenih beba krajem prošle i u Novoj godini. Vasić je istakao da brojke malo obeshrabruju u odnosu na broj novorođenih beba prošle i prethodnih godina, ali se nada se da će ova godina biti bolja.

Dr Vladan Đurov, načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici Pirot, rekao je da je prva beba u Novoj godini rođena 1. januara u prepodnevnim satima, dečak 3,5 kg. Statistika nije dobra, dodao je dr Đurov, s obzirom da se u 2021. beleži pad broja porođaja, 55 manje u odnosu na 2020. godinu.

Ovom prilikom dr Đurov je istakao da su tokom pandemije uspeli da održe visok nivo zaštite i da nisu imali nijedan slučaj korone ni kod trudnica ni kod porodilja.

Direktor JP Vodovod i kanalizacija, Zoran Nikolić, čestitao je novogodišnje praznike sugrađanima i poželeo da svako novorođeno dete dobije brata, sestru ili dobrog druga i da dece bude što više.

Grdonačelnik Vasić je u svojoj izjavi pomenuo i rekonstrukciju bolnice. Prema njegovim rečima u toku je projektovanje dokumentacije za rekonstrukciju unutrašnjosti bolnice, dokumentacija je obimna, biće komplikovani poslovi, ali ćemo dobiti veliku, savremenu i dobru bolnicu.