Gradjevinarstvo u Pirotu u ekspanziji. U poslednjih pet godina sagradjeno preko 500 stanova

24. avgust 2018. 21:00 Privreda Pirot Plus Online

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku gradjevinarstvo u Srbiji beleži izuzetne rezultatei u prvom kvartalu godine daje doprinos rastu bruto društvenog proizvoda za 4,6 odsto. U aprilu je na primer izdato više gradjevinskih dozvola u odnosu na isti period prošle godine za 3,4 odsto. Da je gradjevinatsrvo u ekspanziji i u Pirotu najbolje govore podaci o novosagradjenim stambenim objektima (visokogradja) u poslednje vreme. Ovde ne uzimamo u obzir individualnu gradnju, a priča bi bila poduža ako bismo govorili uopšte o radovima u Pirotu počev od infrastrukturnih do putne privrede. U poslednjih pet godina izgradjeno je preko petsto stambenih jedinica, a neimari su zaposeli nove lokacije gde niču nove stambene zgrade.

Prošle nedelje zamolili smo načelnika za Urbanizam i stambeno komunalnu delatnost, Zorana Krstića, da za Naksi Plus radio i Portal Plus online pripremi podatke o gradji u Pirotu. Danas smo, tim povodom, razgovarali sa gospodinom Krstićem.

Razvoj gradjevinskog sektora je značajno smanjio nezaposlenost u Pirotu, a možda je važnije od toga da se mladi opredeljuju da žive u svom gradu, ima ljudi koje se doseljuju u Pirot jer je većina stanova rasprodata.