Gradašničani dočekali nastavak asfaltiranja

30. maj 2020. 17:25 Gradska hronika Pirot Plus Online

U selu Gradašnica danas je asfaltiran put kroz selo koji vodi ka Dag banjici. Put je asfaltiran do izlaska iz sela dokle je moguće ići automobilom.

Radove je obišao gradonačelnik Vladan Vasić sa saradnicima.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je ovom prilikom da je zadovoljan radovima, uslediće i uređenje trotoara za pešake, a u prethodnom periodu bilo je još radova u selu. Grad Pirot je pomogao uređenje crkve, prošle godine je urađena kanalizacija, počelo se sa asfaltiranjem ulica, urađen je potporni zid 90 metara, određeni su prioriteti, a ove godine realizuje se druga faza radova. Vasić je dodao da su svesni problema koje Gradašnica ima i zajedno će sa Javnim preduzećem za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta prjektovati i dalje nastaviti da sređuju selo.

Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta kaže da je vrednost radova oko 22 miliona dinara, radi se saobraćajnica dužine oko 450 metara, potporni zid je trajno zaštitio asfalt i proširio saobraćajnicu. Svilarov ističe da se danas završava asfaltiranje, ali ne i investicije u ovom selu, s obzirom da se radi projekat spajanja sela Gradašnica i naselja Šađine vodenice.

Zoran Zlatković pohvalio je Gradsku upravu, ističući da imaju izuzetnu saradnju i nastavljaju sa pregovorima za dalje uređenje sela.  

Ovom prilikom razgovarali smo i sa meštanima sela.

Ovaj put vodi do Dag banjice. Od kraja asfalta oni koji žele do Dag banjice moraju pešice. Gradonačelnik Vladan Vasić je ovom prilikom rekao da su svesni potencijala Dag banjice i planiraju da taj deo našeg kraja urede i iskoriste na najbolji mogući način.