Grad se i sinoć racvetao u najlepšim bojama mladosti

02. jun 2017. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

Sinoć se grad ponovo ,,rascvetao,,! Generacije različitih godina, prošetale su trgom i glavnom ulicom i otišle u noć u kojoj su uz radost, igru i pesmu, u jednom trenutku, shvatili i onu drugu stranu života, da od sutra – više ništa neće biti isto.

Maturanti Srednje stručne škole sastanak su zakazali, kao i mnogi pre njih na glavnom gradskom trgu. Bila je to prava modna revija dugačkih haljina, frizura. Baš lepo, mladalački!

U 19 časova i 30 minuta, saobraćajna policija je zatvorila glavnu ulicu i ,,modnom pistom,, sve do Bjanke prošetala je i još jedna generacija ove Škole. Teško su se probijali kroz špalir znatiželjnih roditelja, rodjaka, drugara i drugarica.

Nešto kasnije, oko 20 časova, iz svoje Škole "Osmi septembar" krenuli su ,,mali maturanti,,. Duga kolona mladih ljudi krenula je da detinjstvo zameni mladošću jer će i njima sutrašnji dan doneti neko novo nedoživljeno vreme. U koloni lepo doterani devojčurci, gizdavi momčići, a boga mi, nisu po modernoj i skladno složenoj odeći, izostajale i nastavnice, učiteljice, kolege , naravno! Lepota ove večeri ostaće nezaboravna, a sutrašnji dan i za njih više neće biti isti. Život je lep, nekad siv, nekad žut, kako pesma kaže. Sinoć je za njih veče bilo najsjajnije, kad mladost razgali srca, onda gore ,,sve vatre u njima,, do zore naravno!