Grad Pirot uplatio 202 jednokratne pomoći studentima

27. maj 2020. 12:11 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Gradska uprava Pirot objavila je saopštenje o dodeli jednokratnih studentskih pomoći. Saopštenje prenosimo u celosti:

Uprkos složenoj epidemiološkoj situciji prouzrokovanoj virusom Covid-19, koja je dovela do uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije 16. marta ove godine i preduzimanja niza preventivnih mera, koje su u velikoj meri limitirajući delovale na rad u kolektivu, Grad Pirot je uspešno okončao proceduru dodele jednokratnih studentskih pomoći. U toku prošle nedelje su uplaćene 202 jednokratne pomoći studentima koji su se javili na konkurs i ostvarili svoje pravo. Iznosi jednokratnih studentskih pomoći su u vrednosti od 7.000 dinara do 40.000 dinara u zavisnosti od kategorije kojoj student pripada i ostvaruje svoje pravo. Za ovu namenu u budžetu Grada Pirota je opredeljeno 2.991.000 dinara, što je skoro duplo više od sredstava za ovu namenu od prošle godine.

Grad Pirot je za finansiranje stipendija i jednokratnih studentskih pomoći iz gradskog budžeta, u periodu od 2012. do 2020. godine ukupno isplatio 34.704.000 dinara.

Nažalost, ove godine nije bilo tradicionalnog prijema za dobitnike studentskih gradskih stipendija i jednokratnih pomoći, ali im želimo puno uspeha u daljem školovanju kao i dobro zdravlje.

Gradonačelnik
Vladan Vasić