Grad Pirot poziva građane da se uključe u kreiranje budžeta za sledeću godinu

23. avgust 2021. 12:09 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U toku je priprema budžeta za 2022. godinu. Tim povodom Grad Pirot realizuje projekat Participativno budžetiranje i poziva građane da učestvuju u kreiranju budžeta. Saopštenje prenosimo u celosti: 

Poštovani sugrađani,

Obaveštavamo Vas da je budžetski proces pripreme budžeta za 2022. godinu i naredne dve budžetske godine u toku i da možete uzeti učešće u pripremi istog.
Iskoristite mogućnost da se i ove godine uključite u proces kreiranja budžeta, jer je to od velike važnosti za sve nas. Time ćete direktno uticati na kreiranje lokalne politike i izgradnju međusobnog poverenja između Uprave i Vas, kroz zadovoljenje Vaših potreba.
Jedino što treba da uradite je da date sugestiju šta je po Vama prioritet i potreba za izgradnjom, uređenjem ili unapređenjem neke usluge za narednu godinu. Ne mora da to budu veliki projekti od strateškog interesa, pažnju mogu zaslužiti i mali projekti i usluge koji će građanima Vaših mesnih zajednica, Vaše ulice, zgrade, naselja poboljšati uslove života, oplemeniti Vaš životni prostor, privući nove stanare ili poboljšati snabdevanje u svim vidovima Vaših potreba.

Prikupljanje predloga će trajati od 24.08. – 03.09.2021. godine.

Naša je obaveza da Vas, po sređivanju predloga, obavestimo putem medija, koji od Vaših predloga je ušao u uži izbor za realizaciju.

Vaše predloge možete proslediti mejlom na elizabeta.jelenkovic@pirot.rs ili lično na ulazu zgrade Grada Pirota na predviđenom obrascu.