Građani prepoznali značaj Akcije "Očisti svoj dom, izbaci sve što ti smeta". Naredne nedelje ekipe u naselju Tanasko Rajić

20. maj 2021. 09:50 Gradska hronika Pirot Plus Online

JКP „Regionalna deponija Pirot“ je 26. aprila počela Akciju besplatnog odnošenja otpada iz domaćinstva "Očisti svoj dom, izbaci sve što ti smeta". Akcija se organizuje u sklopu kampanje „Reciklirajmo za Pirot“.

Građani nepotrebne stvari odlažu ispred svojih dvorišta ili pored kontejnera, odakle ih ekipa Deponije uklanja. Otpad koji je do sada prikupljen  u većoj meri podrazumeva kabasti otpad - stari nameštaj, stare uređaje, staru stolariju, zatim staklenu i plastičnu ambalažu, karton, stari papir, otpadne gume, odeću, tekstil.

Prošle nedelje Akciju je organizovana u naselju Barije u ulicama Stevana Sremca, Lava Tolstoja, Jevrejska, Vuka Pantelića, Dragoljuba Milenkovića, Hajduk Veljka i u bočnim ulicama. Građani su blagovremeno obavešteni o terminima, podeljeni su flajeri i cegeri.

Odziv građana je odličan, veoma smo zadovoljni što su se građani priključili i što su na pozitivan način prepoznali svrhu ove akcije.

Akcija se nastavlja, od 24. aprila naredna zona biće naselje Tanasko Rajić. I u tom naselju biće podeljeni flajeri kako bi građani bili informisani u kom terminu će ekipe biti na njihovoj adresi.

*Tekst i foto JKP "Regionalna deponija Pirot", Branislava Tošić mast.inž.zašt.živ.sred.