Gospodine komandante Štaba, omogućite da mediji u Pirotu budu ravnopravni!

25. jun 2020. 13:59 Korona virus Pirot Plus Online

Nemamo razloga da se više uznemiravamo i naravno da vas dovodimo u neprijatnu situaciju!  Verujemo da ste sve razumeli i da ćemo ubuduće morati drugačije da se borimo za informacije koje su svima potrebne.

Definitivno, moram da kažem, da naš Portal svakodnevno ima preko četiri hiljade sigurnih pratilaca, da se ta brojka od slučaja do slučaja penje i da smo medij kojem se veruje, koji  je sa vama uspostavio ono neophodno medjusobno poštovanje, potrebno svakoj medijskoj kući koja nastoji da bude bliska istinom i blagovremenom informacijom!

Osobe u Zavodu za javno zdravlje, dakle, direktorka dr Elizabeta Aleksić i dr Radmila Zec, nastavljaju da na svojevrstan način (ne bih da upotrebljavam drugu reč) ne poštuju demokratske principe, da i dalje same odlučuju kome će slati informacije.

Na to naprosto nemaju pravo!

Imajući razloge u vidu, odlučili smo da ovo bude javno obraćanje komandantu Kriznog štaba Vladanu Vasiću.

 Poštovani gospodine komandante Štaba!

  Molimo Vas da nam, kao neko ko je odgovoran za stanje u našem gradu kada je korona virus u pitanju, ali i kao gradonačelnik koji brine o zdravlju gradjana i njihovom informisanju o stanju  u gradu, omogućite da od Zavoda za javno zdravlje dobijam blagovremeno saopštenja, koja su po zakonu o dostupnosti informacija od javnog znaaja dužni da nam dostavljaju.

 Šaljemo vam mejling listu, na kojoj nema samo naše medijske kuće  Ani press!

Unapred hvala!

Subject:

DNEVNI 24

Date:

Wed, 24 Jun 2020

From:

Radmila Zec <radmila.zec@zzjzpirot.org.rs>

To:

VANREDNE PIROT <vanrednesituacije@pirot.rs>, aleksandar.ciric <aleksandar.ciric@pirot.rs>predsednik@dimitrovgrad.rsoffice@tvpirot.rsoffice@rtvpicanal.com

CC:

ECI <elizabeta.aleksic@zzjzpirot.org.rs>

U prilogu je saopštenje Zavoda za javno zdravlje Pirot koje je juče poslato svim medijima u Pirotu. LINK