Godina sušna a odličan kvalitet prikazanih grla ovaca **Video**

24. oktobar 2012. 15:52 Privreda Pirot Plus Online

Ocenjivačka komisija je na 11.izložbi ovaca u Pirotu odlučila da najboljeg ovna ima Dalibor Tošić iz Pirota,zatim Miroljub Stanković iz Nišora i Stanko Pejčić iz Gostuše.Najbolje ovce čuva Iva Tošić iz Krupca,na drugom mestu je Jovan Spasić,njegov komšija a treće mesto pripada Zoranu Kociću iz Temske.

Najbolja šilježad je u toru Dragana Randjelovića iz Vojnegovca,zatim Branislava Petrovića iz Petrovca i onda Vlatka Stančića iz Vojnegovca.

Najbolje dviske su u oboru Stanka Pejčića iz Gostuše,Odmah iza njega je Miroljub Stojanović iz Nišora,pa Zvonko Ristić iz Rasnice.

Najbolji sir,odlučila je komisija 11. izložbe ovaca, pravi Lela Petković iz Rsovaca,zatim Emina Džunić iz Gostuše i Žaklina Gligorov iz Sukova.

Specijalnu nagradu,kao najveći odgajivač,dobio je Boža Dragić iz Rosomača.

Predsednik ocenjivačke komisije,predsednik Saveza udruženja odgajivača ovaca i koza Srbije,Frida Bauman,kaže da je izložba još jednom potvrdila da se u pirotskom kraju gaje izvanredna stada ovaca.

Pomoćnik predsednika Opštine za poljoprivredu,Goran Popović,smatra da je žiri imao težak posao jer je kvalitet grla ujednačen,ali da je ipak pravilno ocenio jer su odluke propraćene aplauzima.