Gnjilanu bod, Senjak dao "osmicu" Zvezdi

29. oktobar 2019. 07:00 Sport Pirot Plus Online

Okružna liga

9.kolo

U proteklom kolu strelci su na šest terena Pirotskog fudbalskog okruga postigli 26 golova , ali to nije rekord jesenjeg dela, jer su tri vikenda ranije poslali sedam hica više u mreže protivnika. Ovog puta, mirovale su samo u Gnjilanu, gde je lider bodom protiv Spartaka, zadržao vodeću poziciju.

„ Nula“ na ovom meču, najviše je odgovarala fudbalerima Senjaka koji su potvrdili sjajnu formu, i igrom zasluženo slavili šestu jesenju pobedu protiv gostiju iz Blata. Najlakši ispit u ovom delu prvenstva položili su sa „ osmicom“ u mreži Zvezde, i približili se na tabeli na bod, od vodećih Gnjilčana.

Mogli su momci trenera Dragiša Zlatanova da postignu i dvocifren broj golova. Sa meča je izostao najbolji strelac Miša Nikolić zbog bolesti, ali su njegovi drugovi, kapiten Nedeljković, Manić, Popović, Kostić i ostali bili na visini zadataka, dok ih je on bodrio sa klupe, kao „ počasni gost“.

Upravo je Aleksandar Kostić u 11 – om, prvi načeo mrežu Zvezde. A onda, golovi su se ređali kao na traci, sve do 86. minuta, kada je Marko Popović stavio tačku na „ osmicu“, kluba iz Blata. I Željuša je lako izašla na kraj sa Napretkom, čiji su igrači takođe, bili raspoloženi za nadigravanje. Postigli su sedam golova protiv Napretka, i primili jedan, ali su ostali pored Senjaka i dalje u trci za najviši plasman, sa istim brojem bodova (19).

Do završetka jesenjeg dela prvenstva ostalo je da se odigraju još dva kola, i po razvoju situacije, sve kombinacije su u opticaju. Posebno na vrhu gde svi kandidati za mesto „ broj jedan“,moraju da ulože maksimum znanja, upornosti i volje da postignu ono što su planirali. U svakom slučaju, biće zanimljivo ....

Deveto kolo: Željuša – Napredak 7:1, Vladimir Durković - Sloga 2:1, Gnjilan - Spartak 0:0, Senjak – Zvezda 8:0, Dragoš – Padež 3:0 i Zadrugar – Mladost 2:2.

TABELA: Gnjilan 20, Senjak i Željuša 19, Spartak 17, Dragoš 16, Vladimir Durković i Sloga 12, Mladost (PR) 11, Zvezda 9, Napredak 7, Padež 5, zadrugar 2 boda.

Deseto kolo ( 2.i 3.novembar): Napredak – Mladost, Zvezda – Dragoš i Padež – Zadrugar (subota), Spartak – Senjak , Sloga – Gnjilan i Željuša – Vladimir Durković ( nedelja). Svi, u 13,30 sati.

Tekst i foto: Sloba Jovanović