Gnjilan! Danijelove muke! Voda potkopava put, vozila ”upadaju” u njegovo dvorište. Kuća u opasnosti!

15. jun 2020. 12:27 Gradska hronika Pirot Plus Online

Marina i Danijel žive na kraju sela. Gnjilan je, mnogi tako računaju, predgradje Pirota i za verovati je da je infrastrukturno i najbolje rešeno selo.

  S obzirom na veličinu nekadašnje  Opštine , na 76 sela, na preko tristotine kilometara puteva, naravno da se ne može svuda stići.

  O tome toliko.

Postoji medjutim, drugi problem, koji treba sagledavati nešto drugačije. Ljudi na selu, sporadično, imaju neke svoje probleme, koje ne mogu da reše i gde je neophodno da reaguje i Gradska uprava. Ponovo, u zavisnosti od planiranih sredstava.

Mi smo od prvog dana rada, poslali poruku našim ljudima, da smo uz njih i da ćemo svako pitanje, predlog, pohvalu, proslediti dalje, čime bi se taj prvi uslov naših obećanja ispunio.

 Dalje sigurno, nije do nas, da li će se i kako problem gradjana rešavati.

Marina i Danijel su zasnovali porodicu, imaju malu decu, napravili su lepu kuću. Danijel radi u Tajersu.

Prate naš Portal i pre neki dan poslali su na fejsbuk poruku da su u velikom problemu i da traže pomoć Grada.

  Danijel me sačekao ispred kuće. Umesto ograde, dvorište je “opasano” sa jedne strane onom žutom mrežom. I tako je počela priča.

  U pravom trenutku, videli smo problem na delu. Uz mnogo muka, vozač Komunalca, ovo mogu samo pravi majstori, na malo prostora uspeo je da okrene autosmećar. Nedostajali su santimetri da udari u Danijelovu kuću. Dok je majstor uspevao da se izbavi, iskoristio sam i za razgovore. Danijelov otac, komšija, radnik Komunalca i vozač, naravno.

Iz dvorišta kuće porodice Jenačković  sve se još bolje videlo. Preti opasnost da jednog  dana i trafo stanica bude “potkopana”.

Danas, ponedeljak, 15.jun, Slaviša Svilarov dao je nalog saradnicima da obidju ovo mesto. Očekujemo da sutra imamo informaciju sa terena.

Da se nadamo da će se problem sada rešiti jer je zaista ozbiljan i zahteva hitno rešavanje.