GIZ donirao opremanje dečjeg igrališta u Romskom naselju

24. maj 2018. 07:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas je u Romskom naselju održana primopredaja dečjeg igrališta. Igralište je Mesnoj zajednici Rasadnik donirala Nemačka humanitarna organizacija GIZ.

Koordinatorka za romska pitanja u Gradu Pirotu, Radmila Nešić, istakla je ovom prilikom da su uspeli da ostvare saradnju sa GIZ-om koji je u okviru Projekta za povećanje zaposljenosti mladih imao i program oplemenjivanja romskih naselja igralištima. Na radost svih građana Romskog naselja i Mesne zajednice Rasadnik deca sada imaju još jedan prostor koji omogućava bolje uslove života.

Constanze Schmoger, savetnik za GIZ, izjavila je da je ovo prvi od pet planiranih programa koje planiraju u okviru projekta za podsticanje zapošljavanja mladih. Kriterijum kojim su se vodili bio je pronaći najzanemarenija mesta za izgradnju igrališta, a ideja je bila uključenje mladih ljudi i njihov podsticaj da postanu produktivni članovi društva.

Nebojša Petrović, predsednik MZ Rasadnik, kaže da je izgradnja igrališta od izuzetno velikog značaja jer je u naselju mnogo dece i potreban im je takav prostor. Petrović je dodao da su u toku i javni radovi.