Gimnaziju Pirot posetio novi ataše za francuski jezik Frank Indigo

27. septembar 2019. 13:40 Društvo Pirot Plus Online

Novi ataše za francuski jezik Frank Indigo i direktorka Francuskog instituta u Nišu Marion Vio danas su posetili Gimnaziju Pirot. Tom prilikom održali su sastanak sa direktorom i profesorima dvojezičnih odeljenja.

Pre početka sastanka direktor Gimnazije Bratislav Krstić rekao je da se radi o osmoj godini intenzivne saradnje sa ambasadom Francuske i Francuskim institutom, a ovo je prilika da se sastanu sa novim atašeom za francuski jezik i razgovaraju o budućoj saradnji.

Govoreći o dosadašnjoj saradnji Krstić je istakao da su im uvek izlazili u susret i obezbeđivali neophodnu stručnu literaturu.

Praksa je pokazala da su učenici bilingvalnog odeljenja učenici sa najboljom prosečnom ocenom i najmanjim brojem izostanaka. Svi učenici su upisali željene fakultete, a ima i onih koji studiraju u Francuskoj, dodao je Krstić.

Frank Indigo, ataše za francuski jezik, rekao je da svaki put kada se sretnu sa predstavnicima škola razgovaraju o položaju francuskog jezika u Srbiji, pogotovu što se dinamika razvoja francuskog jezika pozitivno razvija. U tom kontekstu će danas razgovarati o boljoj saradnji na polju učenja francuskog jezika, a očigledno je učenje francuskog jezika u Pirotu jedinstveni model u Srbiji koji treba da inspiriše ostale škole u Srbiji.

U Gimnaziji Pirot je trenutno oko stotinak učenika, od prvog do četvrtog razreda, koji pohađaju nastavu u bilingvalnom odeljenju. Ove godine se, prema rečima direktora Bratislava Krstića, za bilingvalno odeljenje prijavilo 30 učenika, a upisalo je 25.