Gimnazija Pirot upisuje pet odeljanja prvog razreda. U toku priprema i za drugo pilotiranje državne mature

17. mart 2022. 11:32 Društvo Pirot Plus Online

Plan upisa za narednu školsku godinu u Gimnaziji Pirot biće isti kao i u prošloj školoskoj godini. 

U planu je pet odeljenja prvog razreda i 130 učenika - jedno odeljanje društveno jezičkog smera sa 30 učenika, speijalnizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio vizuelne umetnosti, najviše 20 učenika, odeljenje prirodno matemetičkog smera sa 30 učenika, odeljenje prirodno matematičkog smera po bilingvalnom programu sa 30 učenika i još jedno specijalizovano odeljene za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, od 15 do 20 učenika. 

Kako je smatra direktorka Gimnazije Ivana Kostadinović, i ove godine imaće dovoljno učenika za sva planirana odeljanja, a da je generalno najveće interesovanje za društveno jezički smer. 

Sve učenike, koji se opredele za specijalizovana odeljenja i bilingvalno odeljenje očekuje poseban prijemni ispit koji će biti organizovan u maju mesecu, pre završnog ispita. Gimnazija Pirot planira i pripremnu nastavu za polaganje posebnog prijemnog ispita, kao i za sam završni ispit. 

Direktorka Kostadinović rekla je da se u aprilu očekuje i drugo pilotiranje Državne mature. Pripreme su u toku, a prema stručnom uputstvu , na sednici nastavničkog veća biće odredjena i komisija, pregledači testova, dežurni profesori... 

Drugo pilotiranje državne mature polagaće sadašnji učenici završnog razreda, a prva generacija, koja će maturu zvanično polagati po novom programu 2024.godine, su sadašnji učenici drugog razreda.