Gimnazija Pirot planira pet odeljenja za iduću školsku godinu, počinje i pripremna nastava

22. april 2020. 09:01 Društvo Pirot Plus Online

Gimnazija Pirot i ove godine organizuje pripremnu nastavu za učenike osmog razreda svih škola u Pirotu. Pripremna nastava će se realizovati vikendom.

Kada su u pitanju specijalizovana odeljenja direktor Bratislav Krstić je u izjavi za Portal Plus onlajn rekao da se za bilingvalno prijavilo 27, a za informatičko odeljenje 16 učenika. Za njih su pripreme u toku.

Što se tiče plana upisa za narednu školsku godinu Bratislav Krstić objašnjava da još uvek nisu dobili povratnu informaciju koliko odeljenja će upisati, ali planiraju dva odeljenja društveno - jezičkog smera, dva prirodno - matematičkog i jedno odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku.

Preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije trebalo je da se realizuje projekat rekonstrukcije pirotske gimnazije, međutim, zbog vanrednog stanja Gimnazija je skinuta sa spiska. Direktor škole objašnjava da niko nije znao da će ovo da se desi i sigurno su sredstva preusmerena na bitnije stvari u ovom trenutku.

Inače, prema rečima direktora Gimnazije Pirot, projektna dokumentacija je potpuno spremna i sačekaće da se stanje sredi.