Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 12.11.2019. | objavio Plusonline

0

Gde slobodno mesto vidiš parkiraj, pa makar i na trotoaru

U cilju efikasnijeg i bezbednijeg odvijanja saobraćaja u gradu iz Budžeta Pirota svake godine izdvajaju se pozamašna sredstva. Ove godine za ukupnu putnu infrastrukturu oko tri miliona evra. Izgrađene su nove ulice i što je veoma važno nastojanja su, primer su veoma frekventne ulice, Milivoja Manića i Vuka Pantelića, da se omogući bezbedno kretanje pešaka. U pomenutim ulicama pri kraju je uređenje trotoara. Medjutim, poučeni ranijim iskustvom, da se ne bi parkiralo na trotoaraima i umanjila njihova funkcionalnost, pribegava se praktičnom poslu-postavljanju metalnih stubića ili betonskih lopti bez obzira na estetsku dimenziju i dodatni trošak. Za te poslove i ugradnju „ležećih policajaca“ iz gradske kase je utrošeno oko milion i dvesta hiljada dinara.

 Propisi su u ovom slučaju jasni, parkiranje i zaustavljanje na trotoaru je zabranjeno i u slučaju da nije postavljen odgovarajući saobraćajni znak, kaže Slobodan Rančić, savetnik za saobraćaj grada Pirota.

Izgovor za ovakvo ponašenje motorizovanih učesnika u saobraćaju je da nema dovoljno mesta za parkiranje.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline