Funkcionalno obrazovanje odraslih u OŠ "Dušan Radović". Prvih 50 polaznika na putu sticanja novih znanja

01. oktobar 2021. 10:24 Društvo Pirot Plus Online

Krajem prošle godine osnovna škola "Dušan Radović" dobila je od strane Ministarstva prosvete verifikaciju za organizovanje funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih. Na ovaj način će svi stariji od 17 godina, koji nisu završili osnovnu školi, imati mogućnost da steknu osnovnoškolsko obrazovanje i u skladu sa tim pronađu adekvatno zaposlenje.

Danas je tim povodom u fiskulturnoj sali škole organizovan prijem za sve polaznike, kojem su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, izmedju ostalih. 

Kako je rekla Nataša Branković, direktorka škole, formirane su tri grupe od I do IV, V i VI, kao i VII i VIII razreda, ukupno 50 polaznika. Ona kaže da će interesovanja tek biti.

Prisutnima se obratio i Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, Suzana Đordjević, vd direktora NSZ u Pirtu kao i Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad, ispred institucija koje su usko vezane za pokretanje ovog projekta obrazovanja. Svi oni su pozdravili inicijativu i važnost osnovnoškolskog obrazovanja, te ponudili svesrdnu pomoć ispred institucija koje predstavljaju. 

Nakon zvaničnog dela, učenici mlađih razreda ove škole, sa svojim učiteljicama priredili su prigodnu predstavu, a ispred škole i Crvenog krsta svim polaznicima su podeljeni pokloni. 

Nastava će se odvijati u večernjim časovima od 18 i 15 do 20 i 30.