Fudbaleri Radničkog ponovo na okupu. Danas lagani trening, sutra provera fizičke spremnosti i dalji nastavak rada

05. maj 2020. 15:30 Sport Pirot Plus Online

Postepeno ukidanje mera u borbi protiv aktuelne epidemije rezultiralo je i početku rada sportskih klubova koji se takmiče na otvorenom prostoru. Danas se okupio prvi pogon FK „Radnički“ Pirot. Očigledno da su se fudbaleri, posle svega, uželeli fudbala, treninga i druženja. Srdačna atmosfera među prvotimcima Radničkog. Prvi trening vodio je profesor, Milan Stavel, uz poštovanje preporuka da se radi po grupama uz, koliko je to moguće, fizičku distancu.

Šef struke „Belih“ , Dejan Čelar, je najpre razgovarao sa fudbalerima i upoznao ih ukratko sa načinom rada u vreme ovih „mini priprema“ za nastavak prvenstva. Čelar očekuje da Radnički vrlo brzo postigne staru formu i u fizičkom i takmičarskom pogledu.

I za kraj ove naše priče o ponovnom okupljanju fudbalera reći ćemo i to da su svi travnati tereni u izuzetnom stanju. Trava je bila pošteđena više od mesec dana. Održavana je dobro, a pogotovo glavni teren Gradskog stadiona koji je trenutno, sasvim sigurno, najkvalitetniji u Srbiji, mogli bi nam i Englezi pozavideti . Pravi pravcati travnati tepih na kojem bi se i golf mogao igrati.