FSS nastavlja s novinama ! Prva liga se širi na 20 timova, nema ispadanja ove sezone !

08. avgust 2019. 12:00 Sport Pirot Plus Online

Prošlog vikenda počela je nova sezona u Prvoj ligi Srbije. Uveden je novi sistem takmičenja po kome više nema "podele bodova" u plej-ofu i plej-autu, a promenjen je i način na koji će biti izborena promocija. U Linglong Superligu plasiraće se dve najbolje ekipe Prve lige Srbije, dok će trećeplasirana i četvrtoplasirana igrati mečeve sa 13. i 14. iz višeg ranga, što znači da bi u teoriji čak četiri drugoligaške ekipe mogle da izbore plasman u elitu. Uveden je i "pilot projekat" sa mladim igračima - treneri u startnu postavu moraju da uvrste dvojicu mlađih od 21 godine, što će važiti i u Superligi od narednog leta.
U Prvoj ligi će biti i novih promena !
Na sednici Izvršnog odbora FSS održanoj 29. jula usvojen je novi član u "Odluci o sistemu stalnih takmičenja za prvenstva fudbalskih liga i nadlženim organima za sprovođenje takmičenja na nivou Fudbalskog saveza Srbije".

Naime od sezone 2020/2021. Prva liga Srbije brojati čak 20 klubova. Ta odluka je obrazložena kao želja da se ravnomerno razvija fudbal u svim krajevima Srbije. To znači najverovatnije da niko ne bi ispao ove sezone u treću ligu, već da bi je pojačali šampioni iz četiri regiona Srpske lige.

Odluka će biti doneta do 1. marta naredne godine.