Francuzi prepuni pozitivnih utisaka otišli iz Pirota

04. maj 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Učenici i profesori iz Francuske, koji su bili gosti pirotskoj Gimnaziji juče su otputovali nazad u svoju zemlju. Još jedna međusobna razmena je realizovana i završena sa vrlo dobrim utiscima. Plan i program posete bio je veoma raznovrstan i dobro osmišljen, a direktor Gimnazije, Bratislav Krstić, istakao je nastavu kao najznačajniji deo njihovog boravka.

- Profesori francuskog i srpskog jezika su to organizovali, njihovi učenici su naučili i neke fraze na srpskom jeziku. Delili smo ih u grupe jer ih je bilo 22. da se ne bi remetila redovna nastava. Profesori su uglavnom radili ono što je bilo po planu, ali su neki profesori i odabirali ono što su smatrali da će gostima biti posebno interesantno, rekao je Krstić.

Krstić je pohvalio naše đake i njohve roditelje koji su se vrlo dbro pokazali u ulozi domaćina.

- Roditelji naših učenika, odnosno, domaćini su se svojski trudili da im svaki trenutak ulepšaju i još jednom se pokazala velika gostoljubivost i gostoprimstvo naših ljudi, izdvojio je Krstić.

Velika je odgovornost i kad ste u ulozi domaćina i kad ste u ulozi gosta, kazao je Krstić i dodao da su gosti oduševljeni školom, pre svega arhitekturom, u gradu im se svidelo što se gotovo svi ljudi pozdravljaju, svi se poznaju što je prednost malog grada.