Folklor i ples ukras sekcija Doma kulture

16. novembar 2018. 11:00 Kultura Pirot Plus Online

Sekcije Doma kulture ovih dana počele su sa pripremama za novogodišnje koncerte koji se tradicionalno održavaju krajem decembra. Tim povodom razgovarali smo sa folklornim pedagogom Milošem Jončićem i plesnim pedagogom Tijanom Ćirić. Pored ostalog, interesovalo nas je i da li je upis novih članova završen ili zainteresovani građani mogu da im se pridruže i u narednom periodu?

Miloš Jončić kaže da je upis na folklornu sekciju održan u oktobru i da su za sada upisali oko 40 novih članova. Inače, Folklorni ansambl ima pet sekcija koje su raspoređene po uzrastima. Jončić ističe da ograničenja u godinama nema, svi koji vole i hoće da igraju mogu da ih posete svake večeri od 18.00 do 21.00 sat, da pogledaju probu i ako žele da se upišu.

Kada je u pitanju plesna sekcija Tijana Ćirić kaže da je od septembra ove godine u okviru Doma kulture počela sa radom Plesna akademija koja ima za cilj pravljenje plesnih predstava. Formirane su četiri grupe – najmlađa je uzrasta od četiri do šest godina, a ostale grupe čine deca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Upis novih članova za ovu godinu je završen, sledeći će biti u februaru za vreme Božićne škole sportova, rekla je Tijana Ćirić.

Polaznici Plesne akademije Doma kulture imaju grupne probe ponedeljkom, sredom i petkom, a individualni termini se organizuju u prepodnevnim satima.