Da li i Pirot ima svoju "Savamalu"!!?

03. jun 2016. 10:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas nam je na mejl stigla poruka našeg nekadašnjeg kolege urednika, publiciste Tomislava G Panajotovića, koji je ukazao na problem , o kojem brojni naši sugradjani reaguju. Radi se o ,,tragovima,, koji su ostali posle radova na Koridoru 10, a o kojima se , još uvek, ne vodi računa i ne brine.

Tekst objavljujemo, uz informaciju da ćemo prosledili rukovodstvu Koridora i da ćemo , nadamo se, dobiti odgovor.

Očekujemo, takodje, reagovanja i ostalih naših sugradjana, vlasnika vikendica koji su nezadovoljni ovom pojavom koju je Panajotović uporedio s čuvenom akcijom u Savamali!!

Poštovane kolege,

na trasi Korodora 10, s leve strane deonice Pirot- Bale Palanka (potes od naselja "Sarlah" do skretanja za Temsku), srušen je veliki broj vikendica. Neki od tih objekata eksproprisani su u zakonom predviđenom postupku, A vlasnicima je isplaćena naknada, ali većina je ostala van zone eksproprijacije. Zbog radova na trasi, presečeni su pristupni putevi do vikendica, pa je otežano ili potpuno onemogućeno njihovo korišćenje.

U takvoj situaciji objekti o kojima je reč poslednjih godina postali su meta lopova i obijača, a zatim izloženi i totalnom rušenju.Šteta po vlasnike je izuzetno velika, pa su se neki od njih opredelili da pravdu potraže na sudu, tražeći da štetu naknad Putevi Srbije, jer firma ništa nije preduzela da neeksproprisane objekte na bilo koji način zaštiti.

Prema najnovijim informacijama, buldožerima su proteklih dana sravljena sa zemljom preostale ruševine, a da o akciji rušenja vlasnici nisu uopšte obavešteni. Ozlojeđeni zbog toga, mnogi od njih su događaj uporedili sa čuvenom akcijom u beogradskoj Savamali.

Oštećeni građani očekuju da će javnost biti upoznata sa ovim vandalskim činom, pa od novinara očekuju da o svemu izveste svoje redakcije.

Jedan od vlasnika koji ima više informacija o događajima na ovom delu trase Koridora l0, jeste i Miodrag Kutlešić, profesor Gimnazije.Ako procenite da tema zaslužuje pažnju, on će vam pružiti odgovarajuće podatke.

Srdačno,

T.G.Panajotović