Fajteru Zlatno zrno

30. jun 2015. 07:00 Kultura Pirot Plus Online

Na prestižnom Pozorišnom festivalu “Bucini dani” u Aleksandrovcu Narodno pozorište iz Pirota nastupilo je predstavom Radjanje jednog zapisnika, po tekstu Borisava Pekića, a u režiji Ane Grigorović. Laskavu nagradu”Zlatno zrno” za najboljeg mladog gluca na ovom festivalu dobio je glumac pirotskog Pozorišta, Milan Nakov za ulogu Fajtera.

Kako je u izjavi za Plus radio i Portal Plus online rekao direktor pozorišta, Gradimir Filipović, ovo je jedno veliko iskustvo i posebno zadovoljstvo za sve.

- Jedno veliko iskustvo za nas, a posebno uveličava i ta činjenica da je naš glumac Milan Nakov dobio nagradu pored Borisa Komnenića i još 2 glumca. Predsednik žirija bila je Mira Banjac koja je bila oduševljena našim nastupom i organizacijom. Ovo je veliki uspeh ne samo za nas već i za naš grad, istakao je Filipović.

Kada su ostale aktivnosti u pitanju Filipović kaže da se intenzivno radimo u novoopremljenoj sceni na novoj predstavi – komediji čija će premijera biti urađena najverovatnije za početak nove sezone od septembra.