EPS u Pirotu uz tekuće održavanje planira nove investicije

05. jul 2013. 13:21 Privreda Pirot Plus Online


Ekipe Elektrodistribuicje danas su radile na reviziji nekoliko trafo stanica. Reč je o standardnim procedurama u okviru održavanja sistema kaže Zoran Đorđević, direktor EPS-a pogon Pirot.


-To su periodični pregledi. Iako je broj ekipa zbog godišnjeg odmora smanjen, po planu obilaze se trafo stanice bez isključenja kupaca, gde se vizuelnim pregledom i analizom odgovarjućih parametera utvrđuuej stanje. Početkom septembra i oktobra rade se i remonti. Razlika je što se revizija radi pod naponom, bez isključenja kupaca dok remont podrazumeva isključenje i zamenu potrbnih elemenata gde se uoči potreba – kaže Đorđević.


Kao najznačajniju investiciju ovog preduzeća koja bi trebalo da se realizuje do kraja godine je puštanje u pogon trafostanice Pirot 8, kaže Đorđević


- Sredstava koja se smanju iz godine u godinu utiču i na investicije. Međutim ono što je planirana investicija i što smatramo da predugo traje jeste izgradnja i stavljanje pod napon trafostanice Pirot 8, što će rasteretiti postojeće trafostasnice. Namera nam je da se do kraja godine ova investicija realizuje, čime će se deo naselja od Prčevca i Đerma kao i jedan deo ovog drugog gradskog jezgra koje se napaja iz iste trafostanice priključiti na novu trafostanicu što će ujedno rastereti deo grada koji je sada vezan za trafostanicu u okviru distribucije – dodaje Đorđević.


Kapaciteti Elektrodistribucije su na zadovoljavajućem nivou međutim za novi industrijski pogon fabrike Tiger tajers u planu je izgradnja nove trafo stanice dodaje Đorđević.


-U prethodnom periodu u saradnji sa Opštinom urađena je trafostanica Industrijski park, i iz te stanice postoje kapaciteti za dalje širenje u tom delu . Za nove pogone fabrike Tiger tajers izgradiće se nova trafostanica koju će investirati fabrika. U toku je izrada projektne dokumentacije. Jer u ovom trenutku na toj lokaicji nemamo mogućnsot za dodatnu snagu, tako da će u tom cilju biti realizovana još jedna značajan investicija - kaže Đorđević.