Emilija Popović: Uskoro vrtić i u Odseku Pirot

23. jun 2022. 09:45 Društvo Pirot Plus Online

Šef Odseka Pirot, Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš, prof. dr Emilija Popović, u izjavi za portal Pirot Plus onlajn, rekla je da se ovih dana uveliko radi na realizaciji ideje da se u okviru škole otvori vrtić.

Prema njenim rečima, procedura oko donošenju svih neophodnih dokumenata za dobijanje akreditacije je počela 2019. godine, ali se zbog korone stalo. Sada su se stekli uslovi da se nastavi sa tim i intenzivirane su sve aktivnosti za dobijanje dozvole za rad. Ukoliko u tome budu uspeli u narednom periodu, nastojaće da do jeseni opreme prostor za dve grupe u kojima će biti pedesetoro dece.

Kada je organizacija rada u pitanju, Emilija Popović objašnjava da će sve biti u skladu sa novim osnovama programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja “Godine uzleta”, što je i zakonska regulativa od koje se ne može odstupati, ali će se svakako razlikovati od rada u gradskom vrtiću. Planira se formiranje dve mešovite grupe za decu uzrasta od 3 do 7 godina.

Ovom prilikom šef Odseka Pirot, Emilija Popović, podsetila je i da je objavljen konkurs za upis nove generacije studenata na studijskim programima Strukovni vaspitač u predškolskim ostanovama i Poslovno informacioni sistemi.

Na budžetu za vaspitače je 45 slobodnih mesta, 20 na Poslovnim informacionim sistemima, a od ove godine je i za master program država odobrila budžet.