EKSKLUZIVNO! Razgovor sa našom Milom Đorđević, odbojkašicom podmlađene reprezentacije Srbije: Utisci sa učešća u Ligi nacija su fenomenalni!

30. jun 2019. 14:00 Sport Pirot Plus Online

Mila Đorđević, Piroćanka, rođena 1998. godine poslednjih meseci proputovala je svet, s obzirom da je u sastavu podmlađene reprezentacije Srbije igrala u Ligi nacija. Mladi tim Srbije bio je dobar rival kompletnim sastavima svetskih reprezentacija.

Mila je ovih dana u svom rodnom gradu. Iskoristili smo ovu priliku da sa njom razgovaramo o njenom nastupu, utiscima sa učešća u Ligi nacija, o njenim planovima kada je sport u pitanju, ali i obrazovanje. Ona igra u Crvenoj Zvezdi, a istovremeno studira ekonomiju. Kako nam je rekla sve ide po planu i jako je zadovoljna.

Koliko je srećna što je među svojima, što joj svi koji je sretnu u Pirotu čestitaju i što je ostvarila izuzetan uspeh u odbojci videćete tokom našeg razgovora.

Kada su u pitanju njeni dalji planovi Mila kaže da je još uvek u Odbojkaškom klubu Crvena Zvezda i da bi volela da osvoji titulu, da ostavi svoj trag u Klubu, a kasnije da ode i igra za neki dobar inostrani klub.

Porodica i prijatelji su preponosni na nju jer je ovo zaista veliki uspeh za nju lično, ali i za naš grad.

Podsećamo da će se Finalni turnir odigrati od 3. do 7. jula u Kini. Pored Kine, na Finalnom turniru će nastupiti i pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Dragan Milošević, trener Ženskog odbojkaškog kluba „Pirosi“, poznaje Milu jako dugo i za vreme kada je ona počinjala da igra odbojku on je bio igrač, ali kaže da se Mila oduvek isticala i pokazivala talenat za ovaj sport. Milošević smatra da se Mila odlično snašla u reprezentaciji i presrećan je zbog njenog nastupa u Ligi nacija.

Sa Draganom Miloševićem smo razgovarali i o radu Kluba „Pirosi“ koji postoji već godinu dana. Veliki broj devojčica trenira u Klubu, krenuće uskoro i takmičenja, a u toku leta planiraju školicu odbojke. Pored obaveza u Klubu Milošević svake godine dobija pozive i ide na Odbojkaški kamp u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije gde treniraju 32. najtalentovanije devojčice.