EKSKLUZIVNO! Predrag Danilović i Vladan Vasić dogovorili, GRAD Pirot dao garancije da KK Pirot prvi put u istoriji igra u Prvoj ligi Srbije

04. jun 2020. 14:16 Sport Pirot Plus Online

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije danas je u Beogradu primio delegaciju Pirota, u kojoj su bili Vladan Vasić, gradonačelnik, Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra i Dušan Dimitrijević, predsednik KK Pirot.

Ovih dana se u Savezu razgovaralo o sledećoj sezoni u svim ligama i načinu kako će biti popunjavane.

Pre desetak dana prvostepeni organ Saveza predložio je način popunjavanja najkvalitetnijeg takmičenja, Prve lige Srbije. Jedan od predloga je da prve četiri ekipe u Drugoj ligi, ukoliko predstavnici četiri grada potvrde da mogu da obezbede uslove, budu članovi elitnog takmičenja.

Tim povodom, u Savezu se ovih dana razgovoralo sa predstavnicima gradova čije su ekipe kandidovane za prvoligaško društvo.

Danas su članovi pirotske delegacije, tim povodom, razgovarali sa predsednikom Danilovićem. Kako nezvanično saznajemo, grad Pirot je dao garanciju da će KK Pirot imati sve uslove za nadmetanje u društvu najboljih. (Dok ovo pišemo, sastanak je još uvek u toku)!

Tako će se davnašnja želja, koja se nije ispunila 1968. godine na kvalifikacijama za Prvu ligu u Pirotu (plasirali su se Slovan Ljubljana i Mlada Bosna Sarajevo) biti ispunjena.

Predrag Danilović, saglasio se predlogom da Pirot kao trećeplasirani tim Druge lige postrane prvoligaš. Odluku će potvrditi Upravni odbor na prvoj sednici. 

Na povratku iz Beograda, dobili smo ekskluzivnu izjavu, Dušana Dimitrijevića, predsednika Kluba.
 
 
 

Vladan Vasić, gradonačelnik u pisanoj izjavi kaže da je plasmanom naših košarkaša u najkvalitetnije srpsko takmičenje, potvrdjena naša politika ulaganja u mlade i sport. Ovo je trenutak za istoriju ne samo sporta već i našeg grada:
 
 
 

Veliki uspeh za klub, ostvaren višedecenijski san generacije pirotskih košarkaša. Velika čast za grad. Grad stoji iza Košarkaškog kluba. Razgovor sa Danilovićem je bio veoma koristan. Nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrom tradicijom pirotskog sporta i radovati se ovakvim uspesima.
 
 
 

Da je ovo veliki uspeh za pirotski sport  istakao je i Nenad Đorđević, direktor  Sportskog centra