EKSKLUZIVNO! Ognjen Antić na pripremama olimpijskih nada za Los Andjeles 2028

04. februar 2024. 18:52 Sport Pirot Plus Online

OGNJEN ANTIĆ, jedan od najtalentovanijih srpskih boksera i najbolji mladi pirotski sportista vratio se sa priprema olimpijskih nada. Bokserski savez Srbije napravio je plan i program za novi olimpijski ciklus, za OI u Los Andjelesu

Od novih generacija, uzrast juniora i omladinaca, selektor profesor Branislav Jovičić i kazahstanski renominrani stručnjak i trener Bolat Nijazimbetov formirali su grupu boksera starosti od 15 do 18 godina koji će biti deo novog olimpijskog ciklusa.

Tim povodom, predsednik Bokserskog saveza Srbije Borovčanin izjavio je da se konačno, prvi put u srpskom boksu , radi po najsavremenijem programu!

U tom programu olimpijskih nada Bokserski savez Srbije u skladu sa sportskom naukom, svim principima sporta pravi olimpijski ciklus i ovo nam je prvi put nakon mnogo mnogo godina da pravimo selekciju juniora i omladinaca koji će biti u tom trenažnom i razvojnom ciklusu naredne četiri godine. Izabrani tim se  već pripremao  na Paliću .

Ova selekcija će se pomno pratiti u naredne četiri godine, na svakih šest meseci potvrđivaće svoj status, što znači da ga mogu izgubiti, a isto tako i dobiti oni koji su u se u međuvremenu istakli po rezultatima. Takođe biće uključeni i treneri iz naših klubova koji će proći obuku kod kazahstanskog stručnjaka", Na pripremama bili je 15 najboljih mladih boksera Srbije i treneri Branislav Jovičić i Bolat Nijazimbetov.

 Marjan Antić, trener našeg šampiona (njegov otac) rekao nam je da su se odlučili da  se pretežno Ognjen okrene boksu.

Ognjen je standardni član reprezentacije u Boksu.Kao što si i video Bokserski savez uvodi tu generaciju u novi olimpijski ciklus. On je prva godina omladinaca ove godine,i predstoji mu Zlatna rukavica sad u Kraljevu, onda kamp medjunarodni i turnir u Budvi, tu još nekoliko takmičenja i početkom aprila Evropsko prvenstvo za mlade u Poreču.
Inače odlučili smo se za boks zato što je  olimpiski sport i tu želimo da se ostvarimo. 
Zlatna rukavica je ovog vikenda u Kraljevu, završio je Marjan Antić.