EKSKLUZIVNO! Miloš Colić, zamenik gradonačelnika! Ima nejasnih detalja u saradnji sa HE Pirot! Naši sugrađani ne smeju da trpe! Da li je upitan režim rada!?

13. jul 2021. 13:53 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Bio sam strpljiv. 

Slao sam poruke Vladanu Vasiću, čuo se sa Milošem Colićem, Nešom Djordjevićem. Hteo sam da se grad oglasi, kako bi odbranili  sve nas i njih, posebno, posle onog pisma Milorada Grčića, vd generalnog direktora EPS –a!

Da li je gradonačelnik “podigao lestvicu”, kriterijum sa kim će da razgovara, tek, nije me udostojio odgovorom!

To, ako je nečim ljut, nezadovoljan, to je zaista njegov problem. Ali, Vladane Vasiću, ovaj nas je  čovek “lupio po ušima” trebalo je da odgovoriš

Mislim da  imaš argumente!  

Ništa

Juče sam čuo Miloša Colića, zamenika. Bio je u Beogradu. Obećao sam da, dok se ne čujemo i dok ne stigne odgovor iz Gradske uprave, neću reč da napišem. Mada sam mogao da se glasno pitam!

Zašto se ćuti!?

Naš Milan Mitić bio je danas u kabinetu Miloša Colića, zamenika gradonačelnika. Valjda su sa VV dogovorili da se on obrati javnosti. Da sve to postavimo na naš  Portal.

Za druge pirotske medije ni HE Pirot, ni EPS, ni Milorad Grčić trenutno, izgleda, nisu interesantni.

Miloš Colić je pokušao da bude jasan u svemu. Kakve su meusobne obaveze, ko je vodio igru, ko je i kada potpisivao ili nije ugovore...

Ono što je u svemu bilo takođe bitno, ako ne i važnije, to je onaj istorijski režim rada HE Pirot.

 Naravno da ovde nije kraj.

...........................................................................................

Sinoć sam razgovarao sa Mijom Ivankovićem, koji je u ono vreme kada je HE Pirot počela da radi, bio direktor proizvodnje. Sećam se da sam sa njim sišao dole, duboko u zemlju, gde je bio onaj crveni taster koji je pritisnut kada je HE Pirot počeo da radi. Bio sam tada novinar Radio Pirota.

Istorija.

Direktno sam se odatle ukčljučio u program našeg Radija. Odjeknula je ona sirena!

 Mija Ivanović, danas mu je 77. rodjendan (čestitam), ispričao mi je mnoge detalje, ali, ne želi pred kameru.

To što sam saznao, koristiće mi za dalje.

Štiti svoju HE i kaže da je uvek Beograd “vodio igru”, naredjivao i odlučivao. Seća se i onog prvog projekta po kojem je voda iz turbine trebalo da ide van grada, sve tamo do Sopota. (O tome mi je govorio i pukovnik Ivan Aleksić, koga još uvek ne mogu nda nadjem!)

Slede razgovori. Jaki smo i zbog toga što imamo podršku građana!

 Nećemo stati dok se sve, apsolutno sve ne bude znalo!

 Tražimo Nišavu  u naše okrilje!