EKSKLUZIVNO! Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije: Neko je nekada prevario više hiljada radnika! Penzije su uvredljive!

17. novembar 2020. 13:27 Privreda Pirot Plus Online

Problem  bivših radnika Industrije odeće "Prvi maj", ako je za utehu (a nije sigurno) nije usamljen. 

Ljubisav Orbović, predsednik Saveza Samostalnih sindikata Srbije, jedan od dugogodišnjih boraca za prava radnika, ne samo članova ovog Sindikata, prihvatio je da govori za naš Portal, smatrajući da je ovaj Zaključak Vlade Srbije ne samo štetan po radnike, već i uvredljiv.

Orbović kaže da su prvi pokušaji da se Zaključak Vlade preispita učinjeni. U medjuvremenu, došlo je do promene sastava Vlade Srbije, tako da nije daleko mogućnost da se donese I novi Zaključak.  Za dva dana je sastanak u Ministarstvu za rad, gde će Samostalni sindikat nastojati da se pokrene čitav proces da se pronadje pozitivno rešenje.

Vladan Vasić, gradonačelnik i Jovan Mijalković, predsednik Okružnog odbora samostalnog sindikata, uključiće se takodje, svako u okviru svojih ovlašćenja da pokušaju da utiču na promenu Zaključka. Orbović ističe da su penzije ispod svakog minimuma i da su radnici pre više godina, očigledno, na takav način prevareni.

Sa Ljubisavom Orbovićem, predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije, dogovorili smo sledeći razgovor u petak, posle sastanka u Ministarstvu za rad koja će biti održan u četvrtak, 19. novembra.

*Naslovna fotografija Wikipedija.org