EKSKLUZIVNO! Junaci "pakla" Kliničkog centra u Nišu, javno o svemu! Dr Milan Živić i dr Moma Bojkić!

27. maj 2020. 13:42 Presing Pirot Plus Online

Juče, oko 14,15h, u našu Redakciju najpre je stigao dr Moma Bojkić, lekar pirotski, anesteziolog koji je skoro 60 dana zajedno sa svojim kolegama radio, živeći “horor” u Kliničkom centru u Nišu.

Neki minut  kasnije stigao je i dr Milan Živić, najstariji po godinama i stažu, anesteziolog u pirotskoj Bolnici. I on je, kao i dr Moma, dr Milan Elenkov i dr Dragan Tošić, preživeo pakao! Dr Elenkov je na odmoru, prema dr Draganu Tošiću sam se ogrešio, ali ćemo se videti.

Kada smo u aprilu, dok su vatre gorele, razgovarali sa njima, dogovorili smo se, moleći se Bogu, da se vidimo u našem studiju, kada sve prodje.

Da li je i u kojoj meri prošlo, tek ukinuto je vanredno stanje i pirotski lekari, vratili su se svojim porodicama i poslu u našoj Bolnici.

Iskreno, kao novinar koji dugo radi, nikada mi nije bilo teže, nego kada sam razgovarao sa njima, dok su još uvek uznemireni izlazili iz Intenzivne nege.

Jučerašnji razgovor trajao je dugo.

Planirali smo, delićemo na segmente, ali, za one, koje ove teme posebno interesuju, savetujem da budu strpljivi i čuju detalje koje do sada niko nije objavio.

Iskreno kao čovek, hajde novinar, ponosan sam na ove ljude, verujući da će ih neko nekog dana pozvati da im se zahvali, kaže lepu reč i pokaže na svoj način medijima koji su do sada ćutali, ali i šire, srpskoj javnosti.

Reagovanja naših posetilaca Portala bila su više nego uzvišena. 

Ovo je integralni razgovor. Nismo “sekli” nijednu reč! Kako se ono kaže od dobar dan, do kraja i naše poruke da budu ponosni na sebe, svoje porodice i svoj grad, jer su učinili mnogo za ljude.

Na našem Portalu objavljivaćemo, od sutra, u okviru serijala “Junaci našeg doba” ovaj razgovor po segmentima, da bi lakše pratili.

Zahvaljujemo dr Milanu Živiću i dr Momi Bojkiću, kao i dr Milanu Elenkovu,  za učinjena dela, ali i za ekskluzivne razgovore.

U Kliničkom centru u Nišu radili su i dr Dragan Tošić (jedno vreme zbog virusa), dr Miljana Ćirić i dr Ljlljana Manojlović, infektolozi i pulmolozi dr Snežana Jotić i dr Dimitrije Stojanović.