EKSKLUZIVNI INTERVJU! Vladan Vasić, gradonačelnik: Pirot sledi ideje i projekte NALED-a i napreduje!

08. septembar 2023. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ubeđen sam. Dugo "poznajem" NALED, da je, ako već nije, pokretač svega dobrog u ovoj zemlji. Otvorite samo njihove Sive knjige. Toliko predloga, toliko ideja koje su pretvorene u zakone, uredbe, pretočene u praksu, poteklo je iz ove USAID-ove neprofitne organizacije. Naledovci, kako su ih juče s ponosom mnogi hvalili, podstakli su savremena kretanja u svim oblastima. O tome ću vam pričati u još nekim objavama.

NALED i Pirot se dugo znaju. Naša Kuća i NALED, takođe. Ona moja nagrada bila je samo jedan mali detalj u moru dobrih stvari koje smo saznali od Violete Jovanović I njenih saradnika.

Pirot je krenuo u NALED, zajedno sa ulaskom Vladana Vasića u institucije. Član Upravnog odbora u nekoliko mandata, zajedno sa Violetom Jovanović i njenim timom mnogo toga je urađeno za Pirot i Piroćance.

U trenucima slavlja, bili su tradicionalni susreti, povod 17. rođendan, Beli dvor, Njegovo veličanstvo, brojni gosti. Rekao bih, ambijent kakav se retko viđa.

Tanja Banjanin je započela da peva, kada sam Vladana Vasića izdvojio da razgovaramo.

Nastavili smo razgovor, praveći presek brojnih akcija koje su NALED i grad Pirot preduzeli. Ruku na srce, uloga Violete Jovanović, direktora NALED-a, bila je nesumnjiva. Vladanova sigurno.

Da završim kako sam počeo. Eminentan skup, bračni par Karađorđević kao domaćini, ambasadori, ministri, uspešni ljudi, direktor Filip Moris… gradonačelnici, svi mi, članovi NALED-a i da ne nabrajam dalje, osećali smo se ne samo svečano, već i odgovorno za dalju sudbinu razvoja ove zemlje, u kojoj će NALED i dalje gledati u budućnost i biti predvodnik mnogih dobrih ideja u svim oblastima.

NALEDE, HVALA ŠTO TE IMA!