EKSKLUZIVNI INTERVJU! Filip Vidušin "pirotski unuk" i Grupa LPS večeras na Eurosongu! Navijajte za unuka naše Gordane

10. maj 2022. 14:00 Društvo Pirot Plus Online

Večeras ćete verujem, po tradiciji biti kraj teve ekrana. Obično imate svoje kandidate, navijate, hvalite, kriikujete.

 Naša Konstrakta nastupa u drugom polufinalu, 12. maja.

   Večeras mi Piroćanci imamo svog kandidata za koga ćemo verujem, navijati.

  Filip, unuk Gordane Djordjević sada Agbaba, Piroćanke iz poznate porodice čika Bože Djordjevića, jednog od najbližih saradnika Dragana Nikolića u vremenu kada se stvarao i naredovao Prvi maj.

 Gordana, moja školska drugarica, javila mi se jednog dana, da se njen unuk, pirotski unuk i njegova grupa LPS plasirala za Evrosong.

    Mi smo tih dana, kada smo dobili vest, zvali Filipa i lepo se ispričali.

Zanimljvo! Učesnik Eurosonga u Torinu, predstavnik Slovenije, Filip Vidušin, leti dolazi u Pirot. Voli "mećici", sladoled i krempite u Rekordu. Njegov brat Vanja "kačamak"

  Pre neko veče, ponovo zahvaljujući mojoj školskoj drugarici Gordani Agbabi, Filip Vidušin, u zgusnutoj satnici obaveza koje imaju učesnici ove velike manifestacije, našao je vremena za razgovor.

 Filip i njegova grupa otišla je u Torino, kao i svi učesnici na petnaestak dana ranije. Filip kaže da je na probama upoznao sve takmičare i da je oduševljen.

 Pre odlaska u Torino, u saradnji sa stručnim licima u TV Ljubljana, nastup je donekle promenjen, aranžman i koreografija.

  Filip je najmladji vokal na Evrosongu, kao i njegova drugarica iz grupe. Smatra da Konstrakta ima izglede da bude u vrhu.

Evo fotoilustracija iz Torina i nekoliko video materijala koje smo dobili eksluzivno!

 I na kraju da podsetimo

Evrovizija 2022, prvo polufinale: U utorak, 10. maja, u 21.00 na Prvom programu RTS-a i RTS Svet, u direktnom prenosu iz Torina gledamo prvo polufinale 66. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Prema već utvrđenom redosledu predstaviće nam se 17 izvođača najvećeg muzičkog spektakla u Evropi: Albanija, Letonija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugalija, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Jermenija.

Pesma Evrovizije 2022 održava se pod sloganom „Zvuk lepote“ (Sound of Beauty). Zahvaljujući pobedi rok grupe „Maneskin“ prošle godine u Roterdamu, Italija je postala ovogodišnji domaćin Pesme Evrovizije.

Ko će od takmičara otići u finale Evrovizije koja se ove godine prenosi iz arene „Pala Olimpiko“ u Torinu, saznaće se u direktnom prenosu na kanalima RTS-a u utorak 10. maja 2022. godine u 21.00.

 Filip je obećao da ćemo se ponovo čuti posle festivala. Pokušao je da Konstrakta bude sa njim tokom razgovora. Smeštena je u drugom hotelu.

 Nadamo se da će i Filip Vidušin, pirotski unuk i naša Konstrakta pevati u finalu!

Navijajte!