Ekonomska škola Pirot učestvuje u projektu "Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost" u okviru Erasmus + programa

10. januar 2020. 12:36 Društvo Pirot Plus Online

Program Evropske unije Erasmus +, odobrio je za finansiranje projekat čiji je učesnik Ekonomska škola Pirot pod nazivom „Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost“, oblast KA105. Osnovna aktivnost projekta je mobilnost mladih od 13 do 30 godina, broj učesnika je 41, i to iz sledećih 8 zemalja: Bugarske, Moldavije, Mađarske, Rumunije, Gruzije, Turske, Severne Makedonije i Srbije.

Projekat se bazira na sledećem - organizovanje mobilnosti mladih i korišćenje neformalnih metoda učenja za razvoj i sticanje digitalnih veština koje promovišu upotrebu savremenih tehnologija na ispravan, zdrav i siguran način u cilju unapređenja inicijative mladih – kroz aktivno građansko učešće, uključenost i širenje ideje volontiranja, multikulturalni dijalog itd.

Realizacija projekta trajaće pet meseci u periodu od februara do juna 2020. godine a mobilnost učesnika je planirana za period od 21.04.2020. do 30.04.2020. godine. U mobilnosti će učestvovati četiri učenika Ekonomske škole i vođa grupe.

Ovim projektom ostvaruju se specifični ciljevi za učenike, nastavnike i Ekonomsku školu Pirot kao obrazovnu instituciju, koja će poboljšati kapacitete, atraktivnost i međunarodne dimenzije škole kroz razvoj i implementaciju Evropskog plana razvoja.