Ekipe škola “Osmi septembar” u obe konkurencije i Ekonomske u muškoj, plasirale se za finale Školskih igara u Sremskoj Mitrovici!

28. april 2021. 10:54 Društvo Pirot Plus Online

Danas su na Gradskom stadionu održana takmičenja u atletici za osnovce i srednjoškolce iz Okruga i Medjuokruga. Bodovano je školsko, gradsko, okružno i medjuokružno takmičenje.

Da li zbog specifičnih uslova pod kojima je održavana nastava, odsustva učenika iz škola, tek danas se pojavio manji broj djaka. Iz svih škola na tri nivoa bilo je oko 150 učenika.

Iznenadilo  je da se višegodišnji prvak i uspešni učesnik  finala Republičkih školskih igara,  učenici Gimnazije nisu pojavili na takmičenju.

Iz Okruga, nadmetali su se pored pirotskih i učenici iz Dimitrovgrada., kao i iz medjuokruga  djaci iz Vlasotinca.  Bio je veliki broj profesora, profesora u penziji organizatora , sudija i redara!

Atletska takmičenja su uvek izazivala veliko interesovanje djaka. Da li je bilo teško okupiti ih bez obzira na to što se ovih dana nastava odvijala u učionicama, tek, nije bilo ni izbliza kao nekada. Ni po broju učenika, ali ni po rezultatima.

 Profesor Milan Tošić, iz Saveza za Školski sport  zadovoljan je, ipak, učešćem učenika s obizrom na način održavanja nastave, kao i organjizacijom takmičenja.

 Za Republičko takmičenje iz Pirota su se plasirali ekipno :

 Osmi septembar, ekipno u obe konkuirencije

 Ekonomska škola ekipno muškarci

U Pojedinačnoj konkurenciji: 

Mihajlo Djordjević, učenik OŠ Sveti Sava, skok u dalj

Iz OŠ Dušan Radović: Predrag Branković, bacanje kugle, Maša Stanković, bacanje kugle, Teodora Kostić, skok u dalj, Emilija Tričković 300m i Jovan Sokolov 800m.... mentor prof. Dragan Cvetković  

Anastasija Petrović, učenica Ekonomske škole, IV razred, bacanje kugle

 Finale Republičkih školskih igara u atletici  održaće se 19. maja u   Sremskoj Mitrovici.