Efikasan rad inspekcijskih službi VIDEO

07. mart 2015. 09:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na Konferenciji za novinare predstavljen je rad inspekcijiskih službi u februaru. Dimitrije Vidanović, načelnik Pirotskog upravnog okruga, na samom početku izneo je izveštaj o radu inspekcijiskih službi i istakao da se rad odvijao normalno, da su se kontrole obavljale svakodnevno, a kako bi rezultati službi bili bolji pokazuje novina da su sprovedene i zajedničke kontrole više inspekcijskih službi u saradnji sa Policijskom upravom Pirot.

Nakon toga su inspektori prezentovali ostvarene rezultate izvršenih kontrola tokom februara.

Snežana Stojanović, šef Veterinarske inspekcije, rekla je da je tokom februara inspekcija sprovodila redovne kontrole, ali i pojačane kontrole maloprodajnih objekata kao i vanrednu kontrolu koja je naložena od strane Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede zbog pojave konzumnih jaja zaraženih salmonelom na tržištu. Inspekcija je reagovala na vreme i povukla iz prodaje odredjenu količinu ovih jaja i iz pirotskih maloprodajnih objekata

Aleksanadar Popović, šef Inspekcije rada kazao je da je ova služba kako je i bilo najavljeno tokom februara radila u tri smene. Posebno su tokom noći kontrolisane pekare, gde je pronadjen odredjen broj radnika koji rade na crno, kao i ugostiteljski objekti u saradnji sa turističkom inspekcijom i Policijskom upravom Pirot.

Leposava Veljković, šef Sanitarne inspekcije, kaže da se rad službe odvijao po planu, doneta su 4 pisana rešenja i jedno usmeno rešenje o zabrani rada lica zbog kliconoštva. Kontrolisani su objekti brze hrane, vrtići, trgovine, kao i domovi zdravlja i ambulante. Ukupno su kontrolisana 224 lica pod sanitarnim nadzorom, podneto je 6 prekršajnih prijava a jedno lice je odstranjeno sa posla.

Slobodan Todorović, šef Odseka tržišne inspekcije, rekao je da je u februaru njihova služba kontrolisala, u saradnji sa Finansijskom policijom i Policijskom upravom promet rezanog duvana kojom prilikom je oduzeto 12 kilograma ove robe.

Na kraju je Dimitrije Vidanović, načelnik Okruga odgovorio na pitanje našeg novinara kako u celini ocenjuje rad inspekcijskih službi na području Okruga