Edukativni centar za decu i roditelje VILA 8 u potpunosti prilagođen deci VIDEO

14. oktobar 2016. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Centar za edukaciju dece i roditelja VILA 8, koji se nalazi na Keju, nedavno je počeo sa radom. Centar je u potpunosti opremljen i prilagođen deci. Vlasnik i organizator ovog prostora je dr Danijela Vidanović, profesor pedagoških nauka. Prema njenim rečima cilj njihovog rada je da podrže dečji razvoj i njihovo odrastanje kroz igru i aktivnosti primerene uzrastu dece, kao i da roditeljima pruže podršku u svim segmentima vaspitanja i odrastanja njihove dece. Ovakav tip ustanove je jedinstven u našem gradu, a sa decom rade kompetentni stručnjaci u zavisnosti od dečjih potreba i aktivnosti.

Danijela Vidanović kaže da proces edukacije u njihovom Centru podrazumeva i brigu o deci i vaspitanje i obrazovanje dece. Centar VILA 8 karakterističan je po tome što pored prihvata dece pruža roditeljima usluge savetovanja sa stručnjacima – logopedima, pedagozima i psiholozima. Radno vreme Centra je od 9 do 21 sat, a deca mogu da dođu u bilo koje doba dana i zadrže se koliko žele.

Edukativni centar VILA 8 pruža i usluge produženog boravka deci školskog uzrasta gde mogu da dođu i rade svoje domaće zadatke, uče i igraju se. Cenovnik usluga je u potpunosti prilagođen ekonomskom trenutku u društvu, istakla je Vidanovićeva i dodala da roditelji mogu da svrate i informišu se o svim detaljima, a u izradi je i zvanični sajt Centra.