Dve rukometašice Hajduk Veljka namučile lidera! Neće ovako daleko

15. maj 2021. 18:40 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije

 Grupa Istok B

Hala Kej

Pirot : ŽRK Pirot - ŽRU Hajduk Veljko Negotin 28:26 (14:11)

ŽRK Pirot : Antić, Potić 2, Markov, Savić 1, Načev, Stojanović 4, Ćirić 5, Sl.Tančić 5, Sm.Tančić 9, Jovanović 1, Spasić 1, Tolić, Drinić, Georgijev, Kostić, Randjelović 

Semafor : 

 Prvo poluvreme : 5.min. 3:3, 10.min. 6:4, 16.min. 7:6, 20.min. 9:7, 26.min. 11:10,

Drugo poluvreme : 35.min. 15:13; 40.min. 19:13 ; 47.min. 20:17; 55.min. 25:22; 59.min. 27:26

  Sve može da se vidi, ako pogledate "semafor"! Česte padove u igri, kakvih je bilo u ovoj utakmici, lider na tabeli ne sme da dozvoli.

    Devojčice koje su ulazile u igru, trebalo bi da imaju mnogo veću podršku starijih, da učestvuju u igri kako bi sticale sigurnost, a ne da služe za davanje, vraćanje lopte ili da se sa klupe ili terena povisi ton na njih, kada pogreše. Ukoliko se tako bude postupalo sa njima, možda je bolje pustiti ih da igraju u drugom timu i tamo stiču sigurnost. Izuzev Mile Potić, koja sticajem okolnosti ima i veću minutažu, a postigne i gol dva više, Andrijani Jovanović i Anji Spasić treba veća podrška i naravno koji minut više. Još nekima sigurno! 

 Ostale koje "gledaju" utakmicu sa klupe i "popunjavaju" zapisnik, na ovakav način nemaju neku posebnu korist.

   Zašto ovo?

   Zato što se lider večeras mučio sa ekipom koja "ima" dva igrača. Andjela Simić (9 golova) i Mina Petrović (13) namučile su standardne prvotimke i same dale toliko golova koliko ekipa nije smela da primi za 60 minuta.

     Protivnik, ekipa koja je u 11 utakmica "sakupila" svega 10 bodova, duplo manje od našeg tima, večeras je namučila tim Nine Tošić i ozbiljno je opomenula.

  Gde je problem, o tome neka što pre razmišljaju u Klubu! ŽRK Pirot će osvojiti prvo mesto!

 A posle?!

    Kao i u ostalim ekipnim sportovima, naslednici sporo dolaze!

   Ako smo za veća dela. Onda malo više para i 4-5 pojačanja.

 U protivnom… 

…………………………………………………………………………………………

Ne znam koliko košta vreme na Televiziji Pirot!!! Izdvojiti sat i po za rukomet najnižeg ranga i kvaliteta, koji nije očigledno do sada doprineo ni masovnosti ženskog rukometa čini mi se da je "pucanj u prazno"! 

Ili je Gradska uprava toliko bogata i "djuture" pogodila ovaj televizijski dvojac da se "igra" za sve narodne pare, radeći prenose tri ekipna sporta!

 Na stranu što je kvalitet prenosa, posebno fudbla, na najnižem nivou, i što nema nikakve grafike koja bi, kao svuda, pokazala osnovne informacije. Recimo bar, ko igra, koji je minut. O statistici i još nekim dodatnim detaljima da ne govorimo.

 Što bi rekao onaj "T'nko Ljubene, t'nko!"

   "Sloumošn" i ponavljanje interesantnih ili spornih detalja su "misaona imenica"!

Ili oni misle da gledaoci baš ništa ne znaju!!!